środa, 7 marca 2018

Jadłospis 12-16.03.2018 r.



12-16.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
 Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem ,żółtym serem i ogórkiem zielonym, herbatka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty,  gulasz z karkówki z warzywami, pyzy, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka z marchewki i pomarańczy z jogurtem naturalnym
(alergeny:  seler, gluten, mleko,)
Środa:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską zielonogórską i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : banan, woda
Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem ,parówka w sosie greckim z ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i razowa z masełkiem, szyneczka drobiową, pomidorem i szczypiorkiem, herbata rumiankowa
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska,
 potrawka (kurczak gotowany, ryż, biały sos, groszek z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Cielak” – murzynek z serem twarogowym,  herbata owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serkiem twarogowym i  żółtą paryką
      II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z zacierką, ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli z jogurtem naturalnym,  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, sezam, jaja)