Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.03.2018 r.



                          19-23.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
rzodkiewkowym twarożkiem i ziarnem słonecznika
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie bolo
ńskim,  sok owocowy
 Podwieczorek:  Gruszka w czekoladzie
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  „Naworka”- polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z soczewicy z grzankami razowymi, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, jabłko)
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą lodową, pieczenią rzymską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami,  łazanki  z mięsem i kapustą kiszoną
sok owocowy
Podwieczorek: Ryżanka bananowa na mleku z żurawiną
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty
 z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i pastą
 z tuńczyka w sosie własnym
   II śniadanie : Jabłko, woda
 Obiad:  Barszcz ukraiński, GZIK- twaróg  z ziemniakami i olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem malinowym
 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń