piątek, 16 marca 2018

Jadłospis 19-23.03.2018 r.



                          19-23.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
rzodkiewkowym twarożkiem i ziarnem słonecznika
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie bolo
ńskim,  sok owocowy
 Podwieczorek:  Gruszka w czekoladzie
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  „Naworka”- polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z soczewicy z grzankami razowymi, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, jabłko)
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą lodową, pieczenią rzymską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami,  łazanki  z mięsem i kapustą kiszoną
sok owocowy
Podwieczorek: Ryżanka bananowa na mleku z żurawiną
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty
 z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i pastą
 z tuńczyka w sosie własnym
   II śniadanie : Jabłko, woda
 Obiad:  Barszcz ukraiński, GZIK- twaróg  z ziemniakami i olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem malinowym
 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)