Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 19-23.03.2018 r.



                          19-23.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
rzodkiewkowym twarożkiem i ziarnem słonecznika
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie bolo
ńskim,  sok owocowy
 Podwieczorek:  Gruszka w czekoladzie
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  „Naworka”- polewka, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata miętowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z soczewicy z grzankami razowymi, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, jabłko)
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą lodową, pieczenią rzymską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami,  łazanki  z mięsem i kapustą kiszoną
sok owocowy
Podwieczorek: Ryżanka bananowa na mleku z żurawiną
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , wątrobianką i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa
II śniadanie : Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak w rękawie, kasza bul gur, surówka z modrej kapusty
 z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i pastą
 z tuńczyka w sosie własnym
   II śniadanie : Jabłko, woda
 Obiad:  Barszcz ukraiński, GZIK- twaróg  z ziemniakami i olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt naturalny z musem malinowym
 (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń