Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 26-30.03.2018 r.



                          26-30.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym z kminkiem, i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Krupnik, racuchy dro
żdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pasztetem drobiowo-pomidorowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego
z masełkiem i pastą
 z kiełbasy zielonogórskiej
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, bigos z  ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:  Śniadanie Wielkanocne
I śniadanie: Herbata imbirowa, sałatka jarzynowa, jajko gotowane, biała kiełbaska,
chlebek z masełkiem
Obiad: Żurek z jajkiem, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Babeczka wielkanocna, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Czekolada na gorąco, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szynką drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata ziołowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, surówka
 z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem
 i pomidorem malinowy
      II śniadanie : Jabłko, woda
      Obiad:  Paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka
 z marchewki i jabłka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń