piątek, 23 marca 2018

Jadłospis 26-30.03.2018 r.



                          26-30.03.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym z kminkiem, i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Krupnik, racuchy dro
żdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pasztetem drobiowo-pomidorowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata miętowa, kanapki z pieczywa mieszanego
z masełkiem i pastą
 z kiełbasy zielonogórskiej
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, bigos z  ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:  Śniadanie Wielkanocne
I śniadanie: Herbata imbirowa, sałatka jarzynowa, jajko gotowane, biała kiełbaska,
chlebek z masełkiem
Obiad: Żurek z jajkiem, bułeczka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Babeczka wielkanocna, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Czekolada na gorąco, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szynką drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata ziołowa
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, sos śmietanowo-chrzanowy, surówka
 z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem
 i pomidorem malinowy
      II śniadanie : Jabłko, woda
      Obiad:  Paluszki rybne, ziemniaki puree, surówka
 z marchewki i jabłka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba