Przejdź do głównej zawartości

Śniadanie Wielkanocne


W Środę w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. W Wydarzeniu tym wzięły udział przedszkolaki, personel przedszkola oraz zaproszeni goście z zaprzyjaźnionych instytucji. 
Po przywitaniu gości i podziękowaniu za przybycie oraz za dotychczasową współpracę, Pani Marta zaprosiła wszystkich na uroczyste Świąteczne Śniadanie. Na stołach pojawiły się tradycyjne wielkanocne przysmaki przygotowane przez nasze utalentowane panie kucharki. Wszystko wyglądało i smakowało świetnie :) 
Po śniadanku dzieci przedstawiły krótki program artystyczny, za który zostały nagrodzone brawami. :) W imieniu wszystkich zaproszonych gości głos zabrała Pani Burmistrz Honorata Kozłowska, która podziękowała nam za zaproszenie i przekazała dla dzieci niespodzianki. Po występach w przedszkolu pojawił się wysłannik zająca - KOT , który odczytał dzieciom list od zająca, poczęstował ich słodkościami i zachęcił do tego aby dzieci zaczęły poszukiwania upominków, które ukrył dla nich zając :) 
Dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przyjęcie naszego zaproszenia i obdarowanie naszych przedszkolaków słodkościami :)






















OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń