Przejdź do głównej zawartości

Śniadanie Wielkanocne


W Środę w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. W Wydarzeniu tym wzięły udział przedszkolaki, personel przedszkola oraz zaproszeni goście z zaprzyjaźnionych instytucji. 
Po przywitaniu gości i podziękowaniu za przybycie oraz za dotychczasową współpracę, Pani Marta zaprosiła wszystkich na uroczyste Świąteczne Śniadanie. Na stołach pojawiły się tradycyjne wielkanocne przysmaki przygotowane przez nasze utalentowane panie kucharki. Wszystko wyglądało i smakowało świetnie :) 
Po śniadanku dzieci przedstawiły krótki program artystyczny, za który zostały nagrodzone brawami. :) W imieniu wszystkich zaproszonych gości głos zabrała Pani Burmistrz Honorata Kozłowska, która podziękowała nam za zaproszenie i przekazała dla dzieci niespodzianki. Po występach w przedszkolu pojawił się wysłannik zająca - KOT , który odczytał dzieciom list od zająca, poczęstował ich słodkościami i zachęcił do tego aby dzieci zaczęły poszukiwania upominków, które ukrył dla nich zając :) 
Dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przyjęcie naszego zaproszenia i obdarowanie naszych przedszkolaków słodkościami :)






















OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 12-15.11.2019 r.

12-15.11.2019 r. Wtorek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,  herbata rumiankowa IIśniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką,  jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia  i musem truskawkowym