Przejdź do głównej zawartości

Śniadanie Wielkanocne


W Środę w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. W Wydarzeniu tym wzięły udział przedszkolaki, personel przedszkola oraz zaproszeni goście z zaprzyjaźnionych instytucji. 
Po przywitaniu gości i podziękowaniu za przybycie oraz za dotychczasową współpracę, Pani Marta zaprosiła wszystkich na uroczyste Świąteczne Śniadanie. Na stołach pojawiły się tradycyjne wielkanocne przysmaki przygotowane przez nasze utalentowane panie kucharki. Wszystko wyglądało i smakowało świetnie :) 
Po śniadanku dzieci przedstawiły krótki program artystyczny, za który zostały nagrodzone brawami. :) W imieniu wszystkich zaproszonych gości głos zabrała Pani Burmistrz Honorata Kozłowska, która podziękowała nam za zaproszenie i przekazała dla dzieci niespodzianki. Po występach w przedszkolu pojawił się wysłannik zająca - KOT , który odczytał dzieciom list od zająca, poczęstował ich słodkościami i zachęcił do tego aby dzieci zaczęły poszukiwania upominków, które ukrył dla nich zając :) 
Dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przyjęcie naszego zaproszenia i obdarowanie naszych przedszkolaków słodkościami :)






















OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.02.2020 r.

10-14.02.2020 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy  i suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam) Wtorek: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mi

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie Smerfy

BALIK - SMERFY i PSZCZÓŁKI