Przejdź do głównej zawartości

Śniadanie Wielkanocne


W Środę w naszym przedszkolu odbyło się uroczyste Śniadanie Wielkanocne. W Wydarzeniu tym wzięły udział przedszkolaki, personel przedszkola oraz zaproszeni goście z zaprzyjaźnionych instytucji. 
Po przywitaniu gości i podziękowaniu za przybycie oraz za dotychczasową współpracę, Pani Marta zaprosiła wszystkich na uroczyste Świąteczne Śniadanie. Na stołach pojawiły się tradycyjne wielkanocne przysmaki przygotowane przez nasze utalentowane panie kucharki. Wszystko wyglądało i smakowało świetnie :) 
Po śniadanku dzieci przedstawiły krótki program artystyczny, za który zostały nagrodzone brawami. :) W imieniu wszystkich zaproszonych gości głos zabrała Pani Burmistrz Honorata Kozłowska, która podziękowała nam za zaproszenie i przekazała dla dzieci niespodzianki. Po występach w przedszkolu pojawił się wysłannik zająca - KOT , który odczytał dzieciom list od zająca, poczęstował ich słodkościami i zachęcił do tego aby dzieci zaczęły poszukiwania upominków, które ukrył dla nich zając :) 
Dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przyjęcie naszego zaproszenia i obdarowanie naszych przedszkolaków słodkościami :)






















OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 27.09-01.10.2021 r.

  27.09-01.10.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   serem ż ółtym i ogórkiem zielonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami, nal e ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka (alergeny: seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka pszenna i grahamka z pieczeni ą rzymsk ą   i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Zupa porowo-ziemniaczana, spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym, sok owocowy   Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata rumiankowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka mleczna   z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Karkówka w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewk ą  

DZIEŃ JABŁKA

 Z okazji Dnia Jabłka Krasnale przygotowały pyszny i zdrowy sok.