Przejdź do głównej zawartości

Zielony kącik


Mimo tego, że pogoda za oknem utwierdza nas w przysłowiu, że " W Marcu jak w garncu ", to tak czy tak czujemy zbliżającą się do nas Wiosnę. Jak wiadomo jest to doskonały czas aby zatroszczyć się o zieloną sferę tej pięknej pory roku. 😉 MISIE, choć w okrojonym składzie, założyły zielony kącik, który obserwować i udoskonalać będzie już cała grupa 😉 Już teraz prowadzimy obserwacje przyrodnicze i poznajemy cechy i potrzeby roślin. Omawiamy etapy ich rozwoju i troszczymy się o nie 



























OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 10-14.02.2020 r.

10-14.02.2020 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata  z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z twarogu wędzonego solankowego i żółtą papryką II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego,  z pastą z ciecierzycy  i suszonymi pomidorami, herbata melisa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, sezam) Wtorek: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola i polędwicą drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Karkówka  w sosie własnym, pyzy, kapusta zasmażana, sok owocowy Podwieczorek: Budyń malinowy  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie:  Płatki owsiane  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata koperkowa  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami, łazanki z mi

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie Smerfy

BALIK PSZCZÓŁEK I SMERFÓW - galeria