Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.04.2018 r.


                                   09-13.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Grochówka
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Sałatka  owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, bułka pszenna z masłem orzechowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z zacierką, gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, surówka
z pekińskiej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, hot-dog z ketchupem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szynką drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, ryż, biały sos , groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Stefania”- placek z kaszką manną, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym                                          
    II śniadanie : Jabłko, woda
  Obiad:  Zupa owocowa,  jajecznica, ziemniaki pure,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 23-27.09.2019 r.

23-27.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego  z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola,  pieczenią rzymską i pomidorem II śniadanie: Arbuz, woda Obiad : Krem z soczewicy czerwonej, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  chrupki kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli owocowe  z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka- GRUPA MISIE

Pasowanie w grupie MISIÓW 😊 Idzie sobie Przedszkolaczek. Śpiewa, tańczy no i skacze 😉 Wielki powód ma do śmiania, gdyż nadchodzi dzień pasowania 😉 Serdecznie zapraszamy Was Drodzy Rodzice na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się 10.11.2017r. o godz. 13:30 W naszym przedszkolu 😊 Pragnę poinformować, że dzieci, które w ubiegłym roku były w grupie Krasnali  a w tym roku są w grupie MISIÓW, także występują z nami i zapraszają rodziców. Jeśli, któryś z rodziców nie może wziąć udziału w uroczystości wówczas dane dziecko może zaprosić babcię, dziadka lub ciocię ( każde dziecko zaprasza 2 osoby).

Smerfy w świecie sztuki - "BLACK MIRROR" Emilii Boguckiej