Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.04.2018 r.


                                   09-13.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Grochówka
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Sałatka  owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, bułka pszenna z masłem orzechowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z zacierką, gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, surówka
z pekińskiej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, hot-dog z ketchupem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szynką drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, ryż, biały sos , groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Stefania”- placek z kaszką manną, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym                                          
    II śniadanie : Jabłko, woda
  Obiad:  Zupa owocowa,  jajecznica, ziemniaki pure,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń