piątek, 6 kwietnia 2018

Jadłospis 09-13.04.2018 r.


                                   09-13.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z miodem i cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
serkiem kanapkowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Grochówka
, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
 Podwieczorek:  Sałatka  owocowa z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami i mlekiem, bułka pszenna z masłem orzechowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Gruszka, woda
Obiad : Zupa pomidorowa z zacierką, gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, surówka
z pekińskiej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, hot-dog z ketchupem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa koperkowa, żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,
 szynką drobiową, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka ( kurczak gotowany, ryż, biały sos , groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: „Stefania”- placek z kaszką manną, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
i pastą z tuńczyka w sosie pomidorowym                                          
    II śniadanie : Jabłko, woda
  Obiad:  Zupa owocowa,  jajecznica, ziemniaki pure,
 bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, ryba, jaja)