piątek, 13 kwietnia 2018

Jadłospis 16-20.04.2018 r.


                            16-20.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
 z masełkiem, żółtym serem i czerwoną papryką 
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa jarzynowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną,  płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem
 i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : banan, woda
Obiad: Krem kalafiorowy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, gotowana mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, arbuz)
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z fileta drobiowego z ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa rybna z makaronem i jajkiem, wątroba w sosie własnym, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Pudding truskawkowy z ryżem
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam, jaja, ryba )
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą masłową, kiełbasą krakowską podsuszaną i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : Winogrono, woda                                                       
Obiad:  Barszcz zabielany, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Szarlotka z cynamonem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem                                                     
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  sezam)