Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.04.2018 r.


                            16-20.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
 z masełkiem, żółtym serem i czerwoną papryką 
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa jarzynowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną,  płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem
 i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : banan, woda
Obiad: Krem kalafiorowy z kaszką kukurydzianą, pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, gotowana mini marchewka, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (pomarańcze, arbuz)
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z fileta drobiowego z ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa rybna z makaronem i jajkiem, wątroba w sosie własnym, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Pudding truskawkowy z ryżem
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam, jaja, ryba )
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą masłową, kiełbasą krakowską podsuszaną i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : Winogrono, woda                                                       
Obiad:  Barszcz zabielany, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Szarlotka z cynamonem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem                                                     
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa szczawiowa z ryżem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń