Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23-27.04.2018 r.



    23-27.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
 i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: Winogrono, woda
Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Pomarańcze, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą tyrolską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Muszelki makaronowe z serem twarogowym półtłustym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką 
i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa fasolowa, GYROS drobiowy z ryżem, surówka z modrej kapusty z jogurtem  naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciastko z jabłkiem, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z miodem i  cytryną, jajecznica, chleb pszenny i razowy z masełkiem
 i serem smażonym z kminkiem
 II śniadanie : banan, woda                                                       
Obiad:  Zupa brokułowa z ryżem,ryba panierowana, ziemniaki, sos jogurtowo-czosnkowy, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulą, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami CHIA, miodem i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń