piątek, 20 kwietnia 2018

Jadłospis 23-27.04.2018 r.



    23-27.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
 i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: Winogrono, woda
Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Pomarańcze, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą tyrolską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Muszelki makaronowe z serem twarogowym półtłustym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką 
i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa fasolowa, GYROS drobiowy z ryżem, surówka z modrej kapusty z jogurtem  naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciastko z jabłkiem, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z miodem i  cytryną, jajecznica, chleb pszenny i razowy z masełkiem
 i serem smażonym z kminkiem
 II śniadanie : banan, woda                                                       
Obiad:  Zupa brokułowa z ryżem,ryba panierowana, ziemniaki, sos jogurtowo-czosnkowy, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulą, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami CHIA, miodem i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryby)