Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23-27.04.2018 r.



    23-27.04.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
 i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: Winogrono, woda
Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Pomarańcze, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur,
sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą tyrolską i pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Marchewkowy krem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem,
sok owocowy
Podwieczorek: Muszelki makaronowe z serem twarogowym półtłustym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką 
i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa fasolowa, GYROS drobiowy z ryżem, surówka z modrej kapusty z jogurtem  naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciastko z jabłkiem, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z miodem i  cytryną, jajecznica, chleb pszenny i razowy z masełkiem
 i serem smażonym z kminkiem
 II śniadanie : banan, woda                                                       
Obiad:  Zupa brokułowa z ryżem,ryba panierowana, ziemniaki, sos jogurtowo-czosnkowy, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulą, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami CHIA, miodem i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń