Przejdź do głównej zawartości

Wizyta Pszczółek w gospodarstwie rolnym



W dniu 13 kwietnia dzieci z grupy "Pszczółki" wybrały się na wycieczkę do gospodarstwa państwa Bosych w Dębsku.
Celem wycieczki było poznanie zwierząt hodowlanych, maszyn rolniczych oraz pracy rolnika.
W pierwszej kolejności dzieci mogły obejrzeć z bliska ogromną ilość maszyn rolniczych, a do niektórych zajrzeć i poczuć się jak prawdziwy rolnik ;). Nie zabrakło też pytań dotyczących poszczególnych maszyn, a chłopcy wykazali się niesamowitą ich znajomością.
Po obejrzeniu zmechanizoannej części gospodarstwa Państwo Bosy pokazali nam hodowlę byków. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem tych zwierząt.
Znalazło się tam również "przedszkole" dla byczków, które z początku było bardzo nieufne.
Po naszym odejściu wszystkie zwierzęta wysunęły swoje głowy by przyjrzeć się naszym przedszkolakom.
Podobno nigdy jeszcze tak nic ich nie zainteresowało ;).
Pastwo Bosy ugościli nas bardzo serdecznie co widać na załączonych zdjęciach.
Wróciliśmy do przedszkola w wyśmienitych humorach, bogatsi o nowe doświadczenia.
Wycieczkę możemy zaliczyć do bardzo udanych i z pewnością na długo zapadnie  w pamięci zarówno dzieciom ja i paniom.
Serdecznie dziękujemy państwu Bosym za miłe przyjęcie i poświęcony czas.
Życzymy Wam dużo , dużo zdrowia i sił do pracy!



































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25-29.04.2022 r.

  25-29.04.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata zwykła z cytryn ą , chleb pszenny i chleb firmowy z masłem, pasztetem pomidorowym i ogórkiem kiszonym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, nale ś niki z jabłkiem, sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z serem topionym ś mietankowo-koperkowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata koperkowa, kawa zbo ż owa, bułka ś niadaniowa i grahamka   z szynk ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krupnik, pulpety w sosie ś mietanowo-koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z cukrem trzcinowym (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , zupa budyniowa, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym truskawkowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad:   Brokułowy krem z kaszk ą , parówka w sosie gre

Jadłospis 09-13.05.2022 r.

  09-13.05.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny   i wieloziarnisty z past ą z tu ń czyka II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Kapu ś niak z kiszonej kapusty, racuchy dro ż d ż owe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,   ryba) Wtorek: I ś niadanie:   Kakao, herbata z cytryn ą , bułka grahamka i   pszenna   z masełkiem, w ę dlin ą drobiow ą i kiełkami rzodkiewki II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Zupa koperkowa, gulasz z karkówki, pyzy, surówka z czerwonej kapusty   z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem truskawkowym   (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, herbata mi ę towa, bułka mleczna   z miodem wielokwiatowym   II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Kotlet schabowy,   ziemniaki puree, surówka z kapusty peki ń

Dzień Ziemi.