Przejdź do głównej zawartości

Wizyta Pszczółek w gospodarstwie rolnym



W dniu 13 kwietnia dzieci z grupy "Pszczółki" wybrały się na wycieczkę do gospodarstwa państwa Bosych w Dębsku.
Celem wycieczki było poznanie zwierząt hodowlanych, maszyn rolniczych oraz pracy rolnika.
W pierwszej kolejności dzieci mogły obejrzeć z bliska ogromną ilość maszyn rolniczych, a do niektórych zajrzeć i poczuć się jak prawdziwy rolnik ;). Nie zabrakło też pytań dotyczących poszczególnych maszyn, a chłopcy wykazali się niesamowitą ich znajomością.
Po obejrzeniu zmechanizoannej części gospodarstwa Państwo Bosy pokazali nam hodowlę byków. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem tych zwierząt.
Znalazło się tam również "przedszkole" dla byczków, które z początku było bardzo nieufne.
Po naszym odejściu wszystkie zwierzęta wysunęły swoje głowy by przyjrzeć się naszym przedszkolakom.
Podobno nigdy jeszcze tak nic ich nie zainteresowało ;).
Pastwo Bosy ugościli nas bardzo serdecznie co widać na załączonych zdjęciach.
Wróciliśmy do przedszkola w wyśmienitych humorach, bogatsi o nowe doświadczenia.
Wycieczkę możemy zaliczyć do bardzo udanych i z pewnością na długo zapadnie  w pamięci zarówno dzieciom ja i paniom.
Serdecznie dziękujemy państwu Bosym za miłe przyjęcie i poświęcony czas.
Życzymy Wam dużo , dużo zdrowia i sił do pracy!



































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r

25.02-01.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryką czerwoną II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe  (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,sałatą masłową i  wędliną wieprzową  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwie…

Czytanie z Misiem Pysiem

Łączna liczba wyświetleń