Przejdź do głównej zawartości

Wizyta Pszczółek w gospodarstwie rolnym



W dniu 13 kwietnia dzieci z grupy "Pszczółki" wybrały się na wycieczkę do gospodarstwa państwa Bosych w Dębsku.
Celem wycieczki było poznanie zwierząt hodowlanych, maszyn rolniczych oraz pracy rolnika.
W pierwszej kolejności dzieci mogły obejrzeć z bliska ogromną ilość maszyn rolniczych, a do niektórych zajrzeć i poczuć się jak prawdziwy rolnik ;). Nie zabrakło też pytań dotyczących poszczególnych maszyn, a chłopcy wykazali się niesamowitą ich znajomością.
Po obejrzeniu zmechanizoannej części gospodarstwa Państwo Bosy pokazali nam hodowlę byków. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem tych zwierząt.
Znalazło się tam również "przedszkole" dla byczków, które z początku było bardzo nieufne.
Po naszym odejściu wszystkie zwierzęta wysunęły swoje głowy by przyjrzeć się naszym przedszkolakom.
Podobno nigdy jeszcze tak nic ich nie zainteresowało ;).
Pastwo Bosy ugościli nas bardzo serdecznie co widać na załączonych zdjęciach.
Wróciliśmy do przedszkola w wyśmienitych humorach, bogatsi o nowe doświadczenia.
Wycieczkę możemy zaliczyć do bardzo udanych i z pewnością na długo zapadnie  w pamięci zarówno dzieciom ja i paniom.
Serdecznie dziękujemy państwu Bosym za miłe przyjęcie i poświęcony czas.
Życzymy Wam dużo , dużo zdrowia i sił do pracy!



































































































OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń