Przejdź do głównej zawartości

Wizyta Pszczółek w gospodarstwie rolnym



W dniu 13 kwietnia dzieci z grupy "Pszczółki" wybrały się na wycieczkę do gospodarstwa państwa Bosych w Dębsku.
Celem wycieczki było poznanie zwierząt hodowlanych, maszyn rolniczych oraz pracy rolnika.
W pierwszej kolejności dzieci mogły obejrzeć z bliska ogromną ilość maszyn rolniczych, a do niektórych zajrzeć i poczuć się jak prawdziwy rolnik ;). Nie zabrakło też pytań dotyczących poszczególnych maszyn, a chłopcy wykazali się niesamowitą ich znajomością.
Po obejrzeniu zmechanizoannej części gospodarstwa Państwo Bosy pokazali nam hodowlę byków. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem tych zwierząt.
Znalazło się tam również "przedszkole" dla byczków, które z początku było bardzo nieufne.
Po naszym odejściu wszystkie zwierzęta wysunęły swoje głowy by przyjrzeć się naszym przedszkolakom.
Podobno nigdy jeszcze tak nic ich nie zainteresowało ;).
Pastwo Bosy ugościli nas bardzo serdecznie co widać na załączonych zdjęciach.
Wróciliśmy do przedszkola w wyśmienitych humorach, bogatsi o nowe doświadczenia.
Wycieczkę możemy zaliczyć do bardzo udanych i z pewnością na długo zapadnie  w pamięci zarówno dzieciom ja i paniom.
Serdecznie dziękujemy państwu Bosym za miłe przyjęcie i poświęcony czas.
Życzymy Wam dużo , dużo zdrowia i sił do pracy!



































































































OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 12-15.11.2019 r.

12-15.11.2019 r. Wtorek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, tuńczykiem w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem, żółtym serem i ogórkiem konserwowym, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, ryba) Środa: I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym,  herbata rumiankowa IIśniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką,  jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia  i musem truskawkowym