Przejdź do głównej zawartości

Wizyta Pszczółek w gospodarstwie rolnym



W dniu 13 kwietnia dzieci z grupy "Pszczółki" wybrały się na wycieczkę do gospodarstwa państwa Bosych w Dębsku.
Celem wycieczki było poznanie zwierząt hodowlanych, maszyn rolniczych oraz pracy rolnika.
W pierwszej kolejności dzieci mogły obejrzeć z bliska ogromną ilość maszyn rolniczych, a do niektórych zajrzeć i poczuć się jak prawdziwy rolnik ;). Nie zabrakło też pytań dotyczących poszczególnych maszyn, a chłopcy wykazali się niesamowitą ich znajomością.
Po obejrzeniu zmechanizoannej części gospodarstwa Państwo Bosy pokazali nam hodowlę byków. Wszyscy byli pod ogromnym wrażeniem tych zwierząt.
Znalazło się tam również "przedszkole" dla byczków, które z początku było bardzo nieufne.
Po naszym odejściu wszystkie zwierzęta wysunęły swoje głowy by przyjrzeć się naszym przedszkolakom.
Podobno nigdy jeszcze tak nic ich nie zainteresowało ;).
Pastwo Bosy ugościli nas bardzo serdecznie co widać na załączonych zdjęciach.
Wróciliśmy do przedszkola w wyśmienitych humorach, bogatsi o nowe doświadczenia.
Wycieczkę możemy zaliczyć do bardzo udanych i z pewnością na długo zapadnie  w pamięci zarówno dzieciom ja i paniom.
Serdecznie dziękujemy państwu Bosym za miłe przyjęcie i poświęcony czas.
Życzymy Wam dużo , dużo zdrowia i sił do pracy!



































































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 22-26.03.2021 r.

  22-26.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata mi ę towa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i makrel ą w sosie pomidorowym II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: Zupa pomidorowa z ry ż em, jajko gotowane w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy   Podwieczorek:   Pieczywo wasa z past ą z brokułu gotowanego, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, gorczyca, sezam) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, goł ą bki inaczej , ziemniaki puree, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny:   seler, gluten, mleko,) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka manna z mlekiem , kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Banan, woda Obiad: Zupa gulaszowa z bułeczk ą , sok owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy

Jadłospis 15-19.03.2021 r.

  JADŁOSPIS 15-19.03.2021 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy z masełkiem, past ą   z tu ń czyka w sosie pomidorowym i kanapki z ż ółtym serem i papryk ą czerwon ą II ś niadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad: „Pazibroda” – kapu ś niak ze słodkiej kapusty, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,   sok wi ś niowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego masełkiem i   hummusem (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja, ryba ) Wtorek: I ś niadanie:   Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z d ż emem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza jaglana , surówka z selera, z ananasem, ż urawin ą i jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze ś wie ż o wyciskanych owoców, (alergeny:   seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kakao, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem , sałat ą l

Teatr La La Lena dla dzieci

Dziś w przedszkolu odbył się spektakl teatralno-muzyczny, podczas którego dzieci z zaciekawieniem i szerokim uśmiechem na twarzy obejrzały ciekawe, dostosowane do wieku dzieci przedstawienie. Na zakończenie aktorka zaprosiła wszystkich na scenę i poprosiła o wykonanie kilku zadań z piłeczkami i przyborami teatralnymi. Krasnale spisały się świetnie, a śmiechu i braw nie było końca.