Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04-08.06.2018 r.


04-08.06.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, serem smażonym
z kminkiem i kanapkowym z czerwoną papryką
II śniadanie: Lody „ROŻEK” , soczek owocowy ( z okazji Dnia Dziecka)
Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy do picia, wafel ryżowy z amarantusem
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, płatki kukurydziane z owocami i  mlekiem, kawiorek
z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie: Truskawka, woda
Obiad: Marchewkowy krem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz),  ciasteczko owsiane bez cukru
 z morelą
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbasą zielonogórską i pomidorem malinowym
II śniadanie :Banan, woda
Obiad: Barszcz zabielany z zacierką, żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką drobiową i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad: Zupa neapolitańska, kolorowy kociołek, brązowy ryż, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki
 i  jabłka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia, miodem wielokwiatowym i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r

25.02-01.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryką czerwoną II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe  (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,sałatą masłową i  wędliną wieprzową  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwie…

Czytanie z Misiem Pysiem

Łączna liczba wyświetleń