Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 04-08.06.2018 r.


04-08.06.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, serem smażonym
z kminkiem i kanapkowym z czerwoną papryką
II śniadanie: Lody „ROŻEK” , soczek owocowy ( z okazji Dnia Dziecka)
Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy do picia, wafel ryżowy z amarantusem
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, płatki kukurydziane z owocami i  mlekiem, kawiorek
z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie: Truskawka, woda
Obiad: Marchewkowy krem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, sałatka grecka,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz),  ciasteczko owsiane bez cukru
 z morelą
 (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą rukola, kiełbasą zielonogórską i pomidorem malinowym
II śniadanie :Banan, woda
Obiad: Barszcz zabielany z zacierką, żeberka w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką drobiową i kiełkami brokułu
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad: Zupa neapolitańska, kolorowy kociołek, brązowy ryż, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa
(alergeny: seler, gluten, jaja, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa pomidorowa z ryżem, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki
 i  jabłka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia, miodem wielokwiatowym i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń