Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.05.2018 r.



14-18.05.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem i ogórkiem zielonym,
 herbata  „melisa”
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, sezam)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym
 II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana, gulasz z karkówki z  warzywami, pyzy, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą masłową, kiełbasą żywiecką, pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie :Jabłko, woda
Obiad: Cebulowy krem z bagietką, parówka w sosie grecki, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pieczenią alpejską z warzywami
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Kapuśniak z kiszonej kapusty , kurczak z curry z ryżem i warzywami (papryka czerwona, kukurydza, brokuł i kalafior) polane sosem czosnkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek: Amerykany, herbata
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy  z masełkiem, pastą z tuńczyka
w sosie własnym
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa wiśniowa z makaronem,  jajko smażone, ziemniaki puree, surówka z młodej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryby)


OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń