Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.05-01.06.2018 r.


28.05-01.06.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy  z masełkiem i  pastą z makreli w sosie własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Kapuśniak ze świeżej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka ”melisa”
(alergeny:  seler, gluten, ryba, mleko)


Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka pszenna i grahamka
 z masełkiem, sałatą masłową i żółtym serem
 II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)


Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy
 z masełkiem, szynką drobiową i pomidorem
II śniadanie :Arbuz, woda
Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
 herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )


Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym z ogórkiem kiszonym,
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Krupnik, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń