Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 28.05-01.06.2018 r.


28.05-01.06.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy  z masełkiem i  pastą z makreli w sosie własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Kapuśniak ze świeżej kapusty, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbatka ”melisa”
(alergeny:  seler, gluten, ryba, mleko)


Wtorek:
I śniadanie: Herbata miętowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka pszenna i grahamka
 z masełkiem, sałatą masłową i żółtym serem
 II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa, gulasz z karkówki, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono)
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)


Środa:
I śniadanie: Herbata imbirowa, musli owocowe z mlekiem, chleb pszenny i razowy
 z masełkiem, szynką drobiową i pomidorem
II śniadanie :Arbuz, woda
Obiad: Kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym,
 herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja )


Piątek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym z ogórkiem kiszonym,
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Krupnik, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r

25.02-01.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryką czerwoną II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe  (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,sałatą masłową i  wędliną wieprzową  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwie…

Czytanie z Misiem Pysiem

Łączna liczba wyświetleń