środa, 2 maja 2018

Jadłospis 7-11.05.2018 r.


07-11.05.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
 z masełkiem, serem żółtym i smażonym z kminkiem, z czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, kaszka kukurydziana na mleku, bułka śniadaniowa
 z masłem orzechowym
 II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy,  pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki,
 fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, sałatą lodową, polędwicą drobiową i kiełkami brokułu
II śniadanie : Gruszka, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jaglana, surówka
 z marchewki i jabłka  sok owocowy
Podwieczorek: Bananowa ryżanka na mleku
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej z ogórkiem konserwowym,
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Rosół z makaronem, frykatelki, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z jabłkiem
i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy z rabarbarem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, sezam)

Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy  z masełkiem, twarogiem wędzonym solankowym i rzodkiewką                                                     
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Szparagowy krem z grzankami, ryba gotowana, ziemniaki,
sos śmietanowo-musztardowy, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryby)