piątek, 29 czerwca 2018

Jadłospis 02-06.07.2018 r.


           02-06.07.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i żytni z masełkiem, żółtym serem,
serem smażony z kminkiem i  rzodkiewką
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Jajecznica, ziemniaki, sos musztardowy, groszek z marchewk
ą, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny: gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z  mlekiem, bułka mleczna z masełkiem, dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata koperkowa
II śniadanie: banan, woda
Obiad : Kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z młodej kapusty, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka wiśniowa z owocem
 (alergeny:   gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą krakowską
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Żeberka w sosie własnym, ziemniaki, ogórek kiszony, sok owocowy
Podwieczorek: Makaronowe muszelki z serem twarogowym i musem truskawkowym
(alergeny:  gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową,  ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata koperkowa
II śniadanie : nektarynka, woda
Obiad: Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż paraboliczny, brokuł  gotowany,
 sok owocowy
Podwieczorek: Amerykan, herbatka ziołowa
(alergeny:  gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Gulasz rybny z warzywami, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)