Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.06.2018 r.


11-15.06.2018 r.



Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
 pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką kukurydzianą, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Ciasteczko zbożowe, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, sezam, gorczya)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie: banan, woda
Obiad: Zupa koperkowa, makaron w sosie bolońskim,  sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, grzana paróweczka z ketchupem 
II śniadanie :Jabłko, woda
Obiad: Szparagowy krem z kaszą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
 z kiełbasy zielonogórskiej, z ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Truskawki, woda                                                       
Obiad: Zupa z fasoli „JAŚ” , kurczak w rękawie, kasza Kus Kus, surówka z młodej kapusty
 z marchewką i jabłkiem,, sok owocowy
Podwieczorek: Stefania- placek z kaszką manną, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i tuńczykiem
w sosie własnym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa śródziemnomorska, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, ryby)


OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń