piątek, 8 czerwca 2018

Jadłospis 11-15.06.2018 r.


11-15.06.2018 r.



Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
 pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa brokułowa z kaszką kukurydzianą, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Ciasteczko zbożowe, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, sezam, gorczya)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie: banan, woda
Obiad: Zupa koperkowa, makaron w sosie bolońskim,  sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (alergeny: seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, grzana paróweczka z ketchupem 
II śniadanie :Jabłko, woda
Obiad: Szparagowy krem z kaszą, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z selera
i ananasa, z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
 z kiełbasy zielonogórskiej, z ogórkiem konserwowym
II śniadanie : Truskawki, woda                                                       
Obiad: Zupa z fasoli „JAŚ” , kurczak w rękawie, kasza Kus Kus, surówka z młodej kapusty
 z marchewką i jabłkiem,, sok owocowy
Podwieczorek: Stefania- placek z kaszką manną, herbatka miętowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i tuńczykiem
w sosie własnym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa śródziemnomorska, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, ryby)