Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.06.2018 r.


25-29.06.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Naworka- polewka, bułka pszenna z masłem orzechowym, herbatka ziołowa
 II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Marchewkowy krem z kaszką kukurydzianą, zraz mielony, ziemniaki, buraczki
z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową
i kiełbasą  krakowską
II śniadanie :Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki z brzoskwinią i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Bananowa ryżanka
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z sałaty lodowej z zielonym ogórkiem,
 żółtą papryką i pomidorkiem koktajlowym, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i pastą 
z makreli
w sosie własnym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pierogi z serem twarogowym, z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń