Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.06.2018 r.


25-29.06.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Naworka- polewka, bułka pszenna z masłem orzechowym, herbatka ziołowa
 II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Marchewkowy krem z kaszką kukurydzianą, zraz mielony, ziemniaki, buraczki
z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową
i kiełbasą  krakowską
II śniadanie :Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki z brzoskwinią i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Bananowa ryżanka
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z sałaty lodowej z zielonym ogórkiem,
 żółtą papryką i pomidorkiem koktajlowym, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i pastą 
z makreli
w sosie własnym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pierogi z serem twarogowym, z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r

25.02-01.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym  i papryką czerwoną II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolońskim, sok owocowy Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe  (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,sałatą masłową i  wędliną wieprzową  II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka  z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwie…

Czytanie z Misiem Pysiem

Łączna liczba wyświetleń