Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.06.2018 r.


25-29.06.2018 r.


Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
żółtym serem i papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Naworka- polewka, bułka pszenna z masłem orzechowym, herbatka ziołowa
 II śniadanie: Banan, woda
Obiad: Marchewkowy krem z kaszką kukurydzianą, zraz mielony, ziemniaki, buraczki
z jabłkiem, sok wiśniowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, orzechy)
Środa:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową
i kiełbasą  krakowską
II śniadanie :Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki z brzoskwinią i  jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Bananowa ryżanka
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem kiszonym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Frykatelki, ziemniaki puree, surówka z sałaty lodowej z zielonym ogórkiem,
 żółtą papryką i pomidorkiem koktajlowym, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z owocem
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i pastą 
z makreli
w sosie własnym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pierogi z serem twarogowym, z cukrem trzcinowym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, sezam, ryby)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń