Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 09-13.07.2018



           09-13.07.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem i pastą 
z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, kotleciki z kaszki manny z cukrem trzcinowym
,  surówka
 z marchewki i jabłka,  sok owocowy
Podwieczorek:  Ekler w polewie toffi, herbatka melisa
(alergeny: gluten, mleko, ryba,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie:  Zupa budyniowa, rogal mleczny  z masełkiem, dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad : Pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa ( jabłko, banan, winogrono)
 (alergeny:   gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą zielonogórską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Karkówka w sosie własnym, ziemniaki, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny:  gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem , pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem kiszonym, herbata imbirowa
II śniadanie : brzoskwinia, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera z ananasem i rodzynkami,
 z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle ryżowe
(alergeny:  gluten, mleko, sezam )
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie : Banan, woda
Obiad:  Marchewkowy krem, GZIK- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń