wtorek, 10 lipca 2018

Jadłospis 16-20.07.2018 r.


           16-20.07.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
 z twarogu wędzonego solankowego i żółtej papryki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie: Musli tropikalne z  mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka melisa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem,
 sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz, woda
 (alergeny:   gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką wieprzową gotowaną i żółtym serem
 II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad:  Parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny:  seler, gluten, sezam,mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Frykatelki,  ziemniaki puree, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny:  gluten, mleko,jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty
 z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba)