Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 16-20.07.2018 r.


           16-20.07.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą
 z twarogu wędzonego solankowego i żółtej papryki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, placki ziemniaczane z cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja )
Wtorek:
I śniadanie: Musli tropikalne z  mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbatka melisa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jabłkiem,
 sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz, woda
 (alergeny:   gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką wieprzową gotowaną i żółtym serem
 II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad:  Parówka w sosie greckim, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny:  seler, gluten, sezam,mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny razowy z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Frykatelki,  ziemniaki puree, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny:  gluten, mleko,jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą
 z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Ryba panierowana, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty
 z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 16-20.09.2019 r.

16-20.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie śmietanowo-szpinakowym z mięsem wieprzowym, sok owocowy Podwieczorek:  Mini pączek, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy  z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską krakowską i pomidorem Obiad : Cebulowy krem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Naworka- polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  kawiorek  z masełkiem i miodem wielokwiatowym II

Łączna liczba wyświetleń