wtorek, 10 lipca 2018

Jadłospis 23-27.07.2018 r.


23-27.07.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem i  czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami,  makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Mini pączek, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z  mlekiem, bułka mleczna z masełkiem
 i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
 (alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką wieprzową gotowaną i żółtym serem
 II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad:  De volaille, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Andruty , herbatka melisa
(alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel ryżowy
(alergeny:  gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, 
pastą z tuńczyka
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba)