Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 23-27.07.2018 r.


23-27.07.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, żółtym serem i  czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami,  makaron w sosie pomidorowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Mini pączek, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z  mlekiem, bułka mleczna z masełkiem
 i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Gulasz z karkówki w sosie własnym, pyzy, surówka z kapusty pekińskiej,
 sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, chrupki kukurydziane
 (alergeny:  seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, szynką wieprzową gotowaną i żółtym serem
 II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad:  De volaille, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Andruty , herbatka melisa
(alergeny:  seler, gluten, sezam, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny razowy z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafel ryżowy
(alergeny:  gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, 
pastą z tuńczyka
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, pierogi z serem, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń