Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.09.2018 r.


03-07.09.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z tuńczyka
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Szpinakowy krem z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki,
 buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz, woda
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, 
sok owocowy
Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką,  kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa, GZIK-  ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, 
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:seler, gluten, mleko, jaja)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń