Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.09.2018 r.


03-07.09.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z tuńczyka
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Szpinakowy krem z kaszką kukurydzianą, kotlet mielony, ziemniaki,
 buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Arbuz, woda
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa, gulasz z karkówki z warzywami, kasza bul gur, 
sok owocowy
Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką,  kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa, GZIK-  ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, 
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny:seler, gluten, mleko, jaja)


OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń