Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14. 09.2018 r.


10-14.09.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, chleb pszenny i słonecznikowy
z masełkiem, serkiem kanapkowym i smażonym, z papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, 
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Musli owocowe z mlekiem, kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym, herbata „Melisa”
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Krem z marchewki z kaszką, gołąbki inaczej, ziemniaki, surówka
 z czerwonej cebuli i ogórka kiszonego, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, ciasteczko zbożowe
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola
 i szyneczką drobiową
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, żeberka duszone w sosie własnym, ziemniaki, surówka z modrej kapusty z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Maślanka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowego, herbata owocowa
II śniadanie : Arbuz, woda
Obiad: Rosół z makaronem, kurczak „ carry” z warzywami i ryżem  parabolicznym, sok owocowy
Podwieczorek: Murzynek z serem, herbatka koperkowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem, pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa jarzynowa, ryba gotowana, sos koperkowy, ziemniaki, surówka 
z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń