Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.09.2018 r.


           17-21.09.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Barszcz zabielany z makaronem, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, groszek z marchewk
ą, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja, gorczyca)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym
II śniadanie: Arbuz, woda
Obiad : Grochówka, sztuka mięsa w sosie własnym, pyzy, surówka z białej kapusty
 z marchewką, jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną,
 chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą masłową i polędwicą drobiową
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad:  Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron w sosie bolońskim, sok owocowy
Podwieczorek:  Ciasteczko śmietankowe z jabłkiem, herbatka koperkowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbasą krakowską
i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Frykatelki,  ziemniaki puree, sałatka grecka (sałata lodowa, pomidory koktajlowe, ogórek zielony, ser feta, …), sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz), wafle kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z makreli wędzonej, śledzia, twarogu, jajka gotowanego, z pomidorami,
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krupnik, pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)


OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń