piątek, 21 września 2018

Jadłospis 24-28.09.2018 r.


24-28.09.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
 z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono) z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, żółtym serem,  pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie: Arbuz, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem,  pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy,  ciasteczko owsiane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z soczewicy czerwonej, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy do picia , wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską
 i rzodkiewką
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,  sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą bul gur , gulasz z dorsza z warzywami, ziemniaki,  
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)