Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 24-28.09.2018 r.


24-28.09.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
 z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono) z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, żółtym serem,  pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie: Arbuz, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem,  pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy,  ciasteczko owsiane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z soczewicy czerwonej, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy do picia , wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską
 i rzodkiewką
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,  sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą bul gur , gulasz z dorsza z warzywami, ziemniaki,  
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń