Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 24-28.09.2018 r.


24-28.09.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego
 z pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: ”Pazibroda”- kapu
śniak ze słodkiej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Sałatka owocowa (jabłko, banan, winogrono) z jogurtem naturalnym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, żółtym serem,  pomidorem i szczypiorkiem
II śniadanie: Arbuz, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem,  pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, zielona fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowy,  ciasteczko owsiane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym , herbata imbirowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z soczewicy czerwonej, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel wiśniowy do picia , wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, kiełbaską zielonogórską
 i rzodkiewką
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z ryżem, groszek z marchewką,  sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z twarogiem , ogórkiem zielonym i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą bul gur , gulasz z dorsza z warzywami, ziemniaki,  
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 16-20.09.2019 r.

16-20.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie śmietanowo-szpinakowym z mięsem wieprzowym, sok owocowy Podwieczorek:  Mini pączek, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy  z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską krakowską i pomidorem Obiad : Cebulowy krem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Naworka- polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  kawiorek  z masełkiem i miodem wielokwiatowym II

Łączna liczba wyświetleń