Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 01-05.10.2018 r.



           01-05.10.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 tuńczykiem i czerwoną papryką
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbatka „melisa”
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pastą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z warzywami i kaszą jęczmienną,
sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa
 (alergeny:   seler, gluten, jaja, mleko)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Żurek z jajkiem i kiełbaską, parówka w sosie greckim, ziemniaki,
sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz, jabłko)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką               i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II śniadanie : Winogrono, woda
Obiad: Zupa neapolitańska , udko w rękawie, ziemniaki, surówka z białej kapusty
 i marchewki,  sok owocowy
Podwieczorek:  Amerykany, herbatka rumiankowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, jajecznica, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Krem z dyni z bagietką, GZIK-  ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń