Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 05-09.11.2018 r.


05-09.11.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 serem smażonym i wędzonym,  z  ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, karkówka duszona z warzywami, kasza
bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  wafel kukurydziany
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami
 i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z zacierką, frykatelki, ziemniaki, sałata lodowa z sosem koperkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka pomarańczowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny
 i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą , kiełkami brokułu i rzodkiewki,  
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka (kurczak gotowany, ryż , biały sos, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Kakao, herbata indyjska z cytryną i miodem rzepakowym, chleb pszenny
 i razowy  z masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą Kus-kus, ryba gotowana, sos koperkowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki, kukurydzy i oliwą z oliwek, 
sok wieloowocowy
Podwieczorek: Rogale, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń