Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 05-09.11.2018 r.


05-09.11.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 serem smażonym i wędzonym,  z  ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń czekoladowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka z pasztetem drobiowo-pomidorowym i papryką czerwoną
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, karkówka duszona z warzywami, kasza
bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy,  wafel kukurydziany
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, pełnoziarniste płatki zbożowe z owocami
 i mlekiem, bułka mleczna masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z zacierką, frykatelki, ziemniaki, sałata lodowa z sosem koperkowo-jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka pomarańczowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny
 i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą , kiełkami brokułu i rzodkiewki,  
II śniadanie : Brzoskwinia, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka (kurczak gotowany, ryż , biały sos, groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Kakao, herbata indyjska z cytryną i miodem rzepakowym, chleb pszenny
 i razowy  z masełkiem, twarożkiem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszą Kus-kus, ryba gotowana, sos koperkowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki, kukurydzy i oliwą z oliwek, 
sok wieloowocowy
Podwieczorek: Rogale, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń