poniedziałek, 8 października 2018

Jadłospis 08-12.10.2018 r.


08-12.10.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa fasolowa, nale
śniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia, wafel ryżowy
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Rrogal mleczny  z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata owocowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Szpinakowy krem, zraz mielony, ziemniaki , buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Makaronowe muszelki z twarogiem półtłustym i musem truskawkowym, herbatka rumiankowa
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Naworka – polewka,  chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowski kiełkami rzodkiewki, herbatka owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką, kotlet schabowy , ziemniaki puree, duszona marchewka, sok owocowy
Podwieczorek:  Kruche babeczki ze śmietaną i galaretką pomarańczową,
herbatka „melisa”
(alergeny:  seler, gluten , jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, sałatka jarzynowa, bułka pszenna i grahamka
 z masełkiem, herbatka imbirowa
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa koperkowa, kebab po polsku z bakłażanem, papryką i cebulą,
ryż,  sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, pieczywo wasa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem i  pastą
z jajka gotowanego i szczypiorku
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa rybna, kaszanka, ziemniaki puree, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)