Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.10.2018 r.


    15-19.10.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z kaszk
ą,  jajecznica, ziemniaki, sos chrzanowo-śmietanowy fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek:  Palemka bananowa z jabłkiem i winogronem
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym  i żółtą  papryką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczeń duszona w sosie własnym, kasza bul gur, sałata z sosem jogurtowym, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z brzoskwinią
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  herbata rumiankowa, bułka „śniadaniowa”
 z masłem orzechowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem, żeberka, ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
Podwieczorek:  „TOSTOWE UŚMIECHY” z żółtym serem , herbata koperkowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, orzechy)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą rukola,  polędwicą drobiową i ogórkiem konserwowym, herbata imbirowa
II śniadanie : Winogrono, woda
Obiad: Rosół  z makaronem, kotleciki drobiowe panierowane w otrębach i sezamie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbata ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, smażonym serem z kminkiem i  pomidorem malinowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Cebulowy krem z białą kaszą gryczaną, ryba pieczona w sosie śmietanowym, ziemniaki, brokuł z wody, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami chia, żurawiną i truskawkami
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Dzień Babci i Dziadka - Misie

Kochani Rodzice! 😉 Dzień Babci i Dziadka tuż tuż. 🌷 przypominam że w naszej grupie Uroczystość Dnia Babci i Dziadka jest w środę 31.01.2018 o 13:30. 🌸Jeszcze raz dziękuję tym Paniom które zgłosiły się do przygotowania ciast 😉
Jednocześnie przypominam, że każde dziecko zaprasza na tą uroczystość dwie osoby ( w sytuacji gdy dziadkowie nie mogą, wówczas mogą przyjść rodzice. W razie jakichkolwiek innych sytuacji losowych proszę o info ). 😉Miłego weekendu! 😉




😁

W PRACOWNI KRAWIECKIEJ

Zgodnie z założeniami planu pracy przedszkola dzieci poznają różne zawody. 20 grudnia mieliśmy okazję odwiedzić zakład krawiecki państwa Weberów w Rostarzewie. Dzięki uprzejmości właścicieli Misie i Pszczółki mogły zapoznać się z rzemiosłem krawieckim oraz wyposażeniem(maszyny do obszywania, robienia dziurek, przyszywania guzików itp.) Z dużym zaciekawieniem dzieci obserwowały urządzenie wykonujące hafty oraz szyte w pracowni mundury policyjne i strażackie.  Ponadto, gospodarze przygotowali na koniec niespodziankę dla dzieci - woreczki z wyszytym logo grupy i słodyczami.  Serdecznie dziękujemy!




















Jadłospis 07-11.01.2019 r.

07-11.01.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką II śniadanie: Mandarynka, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie:  Herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką II śniadanie: Banan, woda Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Kaszka manna z sokiem wiśniowym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Musli  tropikalne z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i d

Łączna liczba wyświetleń