Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 29-31.10.2018 r.


  29-31.10.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem
Tuńczykiem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa z kasz
ą jaglaną, placki ziemniaczano-dyniowe z cukrem trzcinowym, sok wieloowocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z pastą z brokułu gotowanego z jogurtem naturalnym, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pasztetem drobiowym własnego wyrobu (filet drobiowy, ogórek konserwowy, jajko gotowane, jogurt naturalny, pietruszka)
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Barszcz ukraiński, gulasz z karkówki , pyzy, kapusta zasmażana
 z masełkiem i cebulką, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka na mleku z sokiem owocowym, woda
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Środa:
I śniadanie: Musli tropikalne  z mlekiem, herbata imbirowa, kawiorek z masełkiem
 i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowo-dyniowa z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z modrej kapusty z jabłkiem i jogurtem naturalnym, sok wiśniowy
Podwieczorek:  Galaretka owocowa, chrupki kukurydziane
(alergeny:  seler, gluten, jaja,mleko)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń