Przejdź do głównej zawartości

Dzień Zdrowego Żywienia


8.11.2018r. obchodziliśmy Światowy Dzień Zdrowego Żywienia. Dzień ten był świetną okazją do tego aby przypomnieć naszym przedszkolakom jak ważne dla naszego zdrowia jest poprawne odżywianie się. Dzieci zgodziły się, że kluczową rolę w diecie każdego człowieka odgrywają owoce i warzywa zatem postanowiły wspólnie przygotować sałatkę owocową. Przedszkolaki z zachowaniem poszczególnych etapów higienicznych przyrządziły pyszna sałatkę, którą następnie konsumowały :) W ramach obchodów Dnia Zdrowego Żywienia odbył się teatrzyk pt.: " Kto je owoce i warzywa ten zdrowy bywa ". W Przedstawieniu wzięli udział : Pani Agnieszka, Pani Bogunia, Pani Maja, Pani Mirka, Pani Klaudia, Pani Karolina, Pan Zbyszek Oraz Pani Dyrektor. Teatrzyk zawierał morał edukacyjny i był bardzo interesujący :) Aktorzy otrzymali gromkie brawa. Serdecznie dziękujemy !!! :)















































































OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń