Przejdź do głównej zawartości

Dzień Zdrowego Żywienia


8.11.2018r. obchodziliśmy Światowy Dzień Zdrowego Żywienia. Dzień ten był świetną okazją do tego aby przypomnieć naszym przedszkolakom jak ważne dla naszego zdrowia jest poprawne odżywianie się. Dzieci zgodziły się, że kluczową rolę w diecie każdego człowieka odgrywają owoce i warzywa zatem postanowiły wspólnie przygotować sałatkę owocową. Przedszkolaki z zachowaniem poszczególnych etapów higienicznych przyrządziły pyszna sałatkę, którą następnie konsumowały :) W ramach obchodów Dnia Zdrowego Żywienia odbył się teatrzyk pt.: " Kto je owoce i warzywa ten zdrowy bywa ". W Przedstawieniu wzięli udział : Pani Agnieszka, Pani Bogunia, Pani Maja, Pani Mirka, Pani Klaudia, Pani Karolina, Pan Zbyszek Oraz Pani Dyrektor. Teatrzyk zawierał morał edukacyjny i był bardzo interesujący :) Aktorzy otrzymali gromkie brawa. Serdecznie dziękujemy !!! :)















































































OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 16-20.09.2019 r.

16-20.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Żurek z jajkiem i białą kiełbaską, makaron w sosie śmietanowo-szpinakowym z mięsem wieprzowym, sok owocowy Podwieczorek:  Mini pączek, herbatka ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja) Wtorek: I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy  z masełkiem, sałatą rukola, kiełbaską krakowską i pomidorem Obiad : Cebulowy krem, kotlet schabowy, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Naworka- polewka, herbata koperkowa z  kminkiem,  kawiorek  z masełkiem i miodem wielokwiatowym II

Łączna liczba wyświetleń