Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-16.11.2018 r.


13-16.11.2018 r.
Wtorek
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, pastą z tuńczyka i pomidorami
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa  zbożowe z hummusem, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Środa:
I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku,  rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Marchewkowy krem z kaszą Kus Kus,
sznycel wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym ( jabłko, banan, kiwi,..)
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
 sałatą lodową, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej zielonej z ziemniakami, kurczak z curry
 z sosem jogurtowo-czosnkowym, ryż, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka melisa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)

Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z twarogu solankowego wędzonego i kiełkami rzodkiewki, papryką
 żółtą i czerwoną
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz zabielany z ciecierzycą, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń