Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 13-16.11.2018 r.


13-16.11.2018 r.
Wtorek
I śniadanie: Herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem, pastą z tuńczyka i pomidorami
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa  zbożowe z hummusem, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

Środa:
I śniadanie:  Płatki owsiane na mleku,  rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym, herbatka koperkowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Marchewkowy krem z kaszą Kus Kus,
sznycel wieprzowy, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym ( jabłko, banan, kiwi,..)
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)

Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
 sałatą lodową, wędliną wieprzową i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa z fasoli szparagowej zielonej z ziemniakami, kurczak z curry
 z sosem jogurtowo-czosnkowym, ryż, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka melisa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)

Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z twarogu solankowego wędzonego i kiełkami rzodkiewki, papryką
 żółtą i czerwoną
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz zabielany z ciecierzycą, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt waniliowy
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.04.2019 r.

Jadłospis 25-29.03.2019

25-29.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Twarożkiem i paprykążółtą II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z pastą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa (banan, gruszka)  (alergeny:   seler, gluten, jaja, mleko) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa  IIśniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera i ananasa, z  żurawiną

Łączna liczba wyświetleń