piątek, 23 listopada 2018

Jadłospis 26-30.11.2018 r.


           26-30.11.2018 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem
 i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Biszkoptowe „MISKI”, kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, bułka pszenna i sojowa z masełkiem
 i pastą z kiełbasy zielonogórskiej
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z karkówki w sosie własnym,
kasza bul gur, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa pomidorowa z zacierką,  kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: „Tostowe uśmiechy” , herbatka koperkowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym, herbata owocowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Szpinakowy krem z kaszą manną,  kurczak w sosie słodko-kwaśnym  
z warzywami i ryżem, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka, ryby gotowanej i  szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa z fasoli „Jaś”,  pierogi z serem i cukrem trzcinowym,  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)