Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.12.2018 r.


           10-14.12.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z tuńczyka
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa aksamitna serowa, jajecznica
, ziemniaki puree, bukiet warzyw,
sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z brzoskwinią
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 pasztetem drobiowym i pomidorem
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad : Marchewkowy krem z kaszką manną, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z selera, z ananasem i żurawiną, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo-truskawkowy, chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa  szczawiowa, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka z modrej kapusty z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy
z masełkiem, polędwicą drobiową i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty ,
„zielone spaghetti „ z kurczakiem, szpinakiem i śmietaną, sok owocowy
Podwieczorek: Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z twarogu i szczypiorku
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa , gulasz rybny z warzywami, ziemniaki  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń