Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.12.2018 r.


           10-14.12.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z tuńczyka
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa aksamitna serowa, jajecznica
, ziemniaki puree, bukiet warzyw,
sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z brzoskwinią
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 pasztetem drobiowym i pomidorem
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad : Marchewkowy krem z kaszką manną, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z selera, z ananasem i żurawiną, sok owocowy
Podwieczorek: Kefir bananowo-truskawkowy, chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym malinowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa  szczawiowa, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
surówka z modrej kapusty z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafel ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowy
z masełkiem, polędwicą drobiową i kiełkami rzodkiewki
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty ,
„zielone spaghetti „ z kurczakiem, szpinakiem i śmietaną, sok owocowy
Podwieczorek: Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z twarogu i szczypiorku
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa , gulasz rybny z warzywami, ziemniaki  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

DZIEŃ BABCI I DZIADKA w grupie MISIE

DZIEŃ BABCI I DZIADKA U PSZCZÓŁEK

Dzień Babci i Dziadka w grupie Krasnali

Łączna liczba wyświetleń