Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.12.2018 r.



           17-21.12.2018 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,
  racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem i humusem 
z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,  chleb pszenny i wieloziarnisty 
z masełkiem, sałatą rukola i  wędliną wieprzową 
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, kasza bul gur,
surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, płatki zbożowe z owocami i mlekiem, kawiorek
 z miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Brokułowy krem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, 
sok owocowy
Podwieczorek:  Pudding truskawkowo-ryżowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką 
i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, ryż , groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka jarzynowa, herbatka
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz z uszkami, ryba panierowana, ziemniaki puree,  kapusta zasmażana
 z grzybami,   sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 9-13.09.2019 r.

09-13.09.2019 r.
Poniedziałek: I śniadanie: Herbata LIPTON z cytryną, bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Tostowe uśmiechy ( zapiekanka z żółtym serem i sosem pomidorowym), herbatka rumiankowa (alergeny: seler, gluten, mleko,jaja) Wtorek: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, rogal mleczny z dżemem niskosłodzonym malinowym herbata „Melisa” II śniadanie: Banan, woda Obiad : Barszcz zabielany z zacierką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Galaretka owocowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Środa: I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, polędwicą drobiową i ogórkiem zielonym II śniadanie : Jabłko, woda Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, gulasz z warzywami z kaszą bul gur, sok owocowy Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru z żurawiną (alergeny:…

Jadłospis 2-6.09.2019

02-06.09.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, żółtym serem i pomidorem II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Drożdżówka ze śliwką, bawarka, woda (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka mleczna z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa II śniadanie: Banan, woda Obiad : Brokułowy krem z kaszką manną,  kotlet mielony, ziemniaki,  buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sok z arbuza, wafle kukurydziane  (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i kiełkami rzodkiewki  II

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń