Przejdź do głównej zawartości

Balik Smerfy i Pszczoły



W karnawale, w karnawale
zawsze idziemy na bale.
Każde dziecko duże małe,
lubi bale w karnawale.
Można zmienić się w królewnę,
w królewicza można też,
są cyganki, wróżki, żabki,
jest i batman, jest i jeż.

Dzieci z grup Smerfów i Pszczółek także wybrały się na bal karnawałowy, podczas którego utrwalane były karnawałowe tradycje. Stroje, w których przedszkolaki przybyły na bal były piękne i pomysłowe dlatego każde z dzieci prezentowało swoje przebranie na " Wybiegu Karnawałowym". Następnie rozpoczęliśmy wspólną zabawę :) Dzieci brały udział w różnych konkurencjach i zabawach tanecznych. W międzyczasie na dzieci czekały przekąski :) Bal przebiegał w miłej i przyjaznej atmosferze. Dzieci zmęczone lecz zadowolone wróciły do sal :)
Dziękujemy Rodzicom za przygotowanie przebrań dla dzieci :) 





































































































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka
Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka. Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30. Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.



Jadłospis 21-25.09.2020 r.

21-25.09.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem kanapkowym śmietankowym i szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewkiII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z pasztetem drobiowym, ogórek kiszony, herbatka ziołowa(alergeny: seler, gluten, mleko)Wtorek:I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i razowyz masełkiem, sałatą lodową, kiełbaską krakowską i pomidoremIIśniadanie : Banan, wodaObiad : Zupa śródziemnomorska, sztuka mięsa w sosie warzywnym,kasza Kus-kus, sok owocowyPodwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz)(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I śniadanie: Naworka - polewka, herbata koperkowa zkminkiem,rogal mleczny

Jadłospis 19-23.10.2020 r.

19-23.10.2020r.Poniedziałek:I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,serkiem kanapkowym iczerwoną paprykąII śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,makaron z mięsem wieprzowym w sosie Pesto, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbata miętowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną,bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowegoII śniadanie: Banan, woda Obiad : Aksamitny krem z dyni, kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka z selerazananasem i żurawiną, sok owocowyPodwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I ś