Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 14-18.01.2019 r.


           14-18.01.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 pastą  z makreli w sosie pomidorowym
II śniadanie: banan, woda
Obiad: Krupnik, kotleciki z kaszki manny z cukrem trzcinowym, surówka z marchewki
 i jabłka z jogurtem naturalnym
Podwieczorek:  Sok ze świeżo wyciskanych cytrusów, wafel kukurydziany
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata rumiankowa
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad : Kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok owocowy
Podwieczorek: „Tostowe Uśmiechy”, herbatka
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Herbata z cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbasą krakowską i pomidorem
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Grochówka z parówką, bułka pszenna , sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt owocowy
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, pasztetem drobiowo-pomidorowym i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, surówka z selera i ananasa z żurawiną
 i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Kryształki galaretki z brzoskwinią
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
jajecznica
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa brokułowa z kaszką, GZIK-  ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,  
sok owocowy
Podwieczorek: Placek drożdżowy ze śliwką, herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń