Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 21-25.01.2019 r.



          21-25.01.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym wędzonym i  szczypiorkiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, „zielone spaghetti” , sok owocowy
Podwieczorek:  Budyń waniliowy z sokiem wiśniowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem, sałatą lodową, szyneczką wieprzową i ogórkiem zielonym
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : „Gołąbki inaczej”, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, sok owocowy
Podwieczorek: „Makaron w śniegu”- makaronowe muszelki z serem twarogowym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną,
 kawiorek z masełkiem i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Żurek z jajkiem i kiełbasą białą, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek:  Ciasteczko śmietankowe z jabłkiem, herbatka koperkowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, humusem z suszonymi pomidorami
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Gulasz z karkówki, pyzy, sałatka grecka, sok owocowy
Podwieczorek:  Kisiel do picia, kukurydziane paluchy
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pastą z ryby gotowanej , z jajkiem i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty, , pierogi z serem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń