Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.02.2019 r.



11-15.02.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem żółtym i pomidorem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kasz
ą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu
II śniadanie: Banan, woda
Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka
 z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem marchewkowy, kotlet schabowy panierowany w jajku i otrębach , ziemniaki buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Kryształki galaretki z bananem
 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  sałatą lodową, szynką drobiową gotowaną i ogórkiem zielonym, herbata miętowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, groszek z marchewką ,
 ryż paraboliczny, biały sos ..), sok owocowy
Podwieczorek: Szarlotka (własnego wypieku), herbatka imbirowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym półtłustym ze śmietanką i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa  z fasolką szparagową, jajko  na masełku, sos jogurtowy, sałatka grecka, sok wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń