Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.02.2019 r.



11-15.02.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem żółtym i pomidorem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa brokułowa z kasz
ą Kus Kus, ryba gotowana, ziemniaki puree,  sałata lodowa
z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym
 (alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Herbata z miodem i cytryną,   chleb pszenny i razowy z masełkiem, kiełbaską słoikową i kiełkami brokułu
II śniadanie: Banan, woda
Obiad :Grochówka,  sztuka mięsa w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska,  surówka
 z selera z żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Sok owocowy ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku, bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Krem marchewkowy, kotlet schabowy panierowany w jajku i otrębach , ziemniaki buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek:  Kryształki galaretki z bananem
 (alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  sałatą lodową, szynką drobiową gotowaną i ogórkiem zielonym, herbata miętowa
II śniadanie : Mandarynka, woda
Obiad: Rosół  z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, groszek z marchewką ,
 ryż paraboliczny, biały sos ..), sok owocowy
Podwieczorek: Szarlotka (własnego wypieku), herbatka imbirowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serem twarogowym półtłustym ze śmietanką i rzodkiewką
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa jarzynowa  z fasolką szparagową, jajko  na masełku, sos jogurtowy, sałatka grecka, sok wiśniowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)

OSTATNIO CZYTANE

Jadłospis 01-05.04.2019 r.

Jadłospis 25-29.03.2019

25-29.03.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  Twarożkiem i paprykążółtą II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z pastą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Sałatka owocowa (banan, gruszka)  (alergeny:   seler, gluten, jaja, mleko) Środa: I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa  IIśniadanie : Jabłko, woda Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z selera i ananasa, z  żurawiną

Łączna liczba wyświetleń