Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r


25.02-01.03.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolo
ńskim, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka
z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe
 (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą masłową i  wędliną wieprzową 
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka
 z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, paluchy kukurydziane
 (alergeny:  ryba, mleko, seler, gluten, jaja)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem kiszonym, herbatka imbirowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotleciki drobiowe panierowane
w otrębach żytnich, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata z cytryną
(alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja, sezam)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
 i pomidorami
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z warzywami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: mleko, seler, gluten, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń