Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25.02-01.03.2019 r


25.02-01.03.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i papryką czerwoną
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa ogórkowa,  makaron w sosie bolo
ńskim, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
żółtym serem i kiełkami rzodkiewki, herbatka ziołowa
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z karkówki, brązowy ryż, surówka
z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe
 (alergeny:  mleko, jaja, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku,  chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą masłową i  wędliną wieprzową 
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa krem z soczewicy czerwonej, ryba panierowana, ziemniaki, surówka
 z kapusty kiszonej z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Kefir brzoskwiniowo-bananowy, paluchy kukurydziane
 (alergeny:  ryba, mleko, seler, gluten, jaja)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
i ogórkiem kiszonym, herbatka imbirowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotleciki drobiowe panierowane
w otrębach żytnich, ziemniaki, bukiet warzyw, sok owocowy
Podwieczorek: Mini pączek, herbata z cytryną
(alergeny:  mleko, seler, gluten, jaja, sezam)
Piątek:
śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem, pastą z tuńczyka
 i pomidorami
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z warzywami, pierogi z serem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: mleko, seler, gluten, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA KOŚCIAN NENUFAR

Jadłospis 06-10.05.2019 r.

    06-10.05.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem  i rzodkiewkowym twarożkiem II śniadanie: jabłko, woda Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa (alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko) Wtorek: I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym  II śniadanie : Banan, woda Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana, sok  owocowy Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja) Środa: I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,  sałatą

Łączna liczba wyświetleń