Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 11-15.03.2019


11-15.03.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
 żółtym serem i papryką czerwoną
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa cytrynowa z ry
żem, jajko smażone, ziemniaki,
sos koperkowo, fasolka szparagowa,  sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbata melisa
(alergeny: jaja , seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbatka owocowa,  chleb pszenny i wieloziarnisty
z masełkiem, sałatą lodową  i  kiełbaską krakowską 
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Barszcz ukraiński, pieczeń z karkówki w sosie własnym, pyzy,
surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy
Podwieczorek: Kisiel do picia, wafle ryżowe
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Herbata miętowa, płatki owsiane na mleku, kawiorek z masełkiem
i miodem wielokwiatowym
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Grochówka, łazanki z mięsem i kapustą  kiszoną, sok owocowy
Podwieczorek:  Tostowe Uśmiechy ( kanapka z żółtym serem i sosem pomidorowym)
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, bułka pszenna i grahamka z masełkiem ,
pasztetem drobiowo pomidorowym i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, potrawka (kurczak gotowany, ryż , groszek
z marchewką), sok owocowy
Podwieczorek: Maślanka owocowa, ciasteczko owsiane bez cukru
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja, sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata melisa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, 
pastą z twarogu, papryki i rzodkiewki
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Marchewkowy krem z kaszą Kus Kus,  gulasz rybny z warzywami, ziemniaki, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń