Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 25-29.03.2019


25-29.03.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 Twarożkiem i papryką żółtą
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Jogurt naturalny z nasionami chia i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka
z pastą z fileta drobiowego, ogórka konserwowego i jajka
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki puree, buraczki z jabłkiem, sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa (banan, gruszka)
 (alergeny:   seler, gluten, jaja, mleko)
Środa:
I śniadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem, kawiorek z masełkiem, herbata owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa szczawiowa z jajkiem, sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki,
surówka z selera i ananasa, z  żurawiną i jogurtem naturalnym, sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: „Pazibroda”- kapuśniak ze słodkiej kapusty , udko w rękawie, biała kasza gryczana, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek:  Szarlotka własnego wypieku, herbata miętowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  jajecznica, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i żółtym serem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa owocowa z makaronem,  ryba sote,  ziemniaki, kapusta zasmażana,
sok owocowy
 Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale w gospodarstwie

Dzień Dziecka - galeria

Łączna liczba wyświetleń