Przejdź do głównej zawartości

Spotkanie z Panią Agatą Szymczak , wizyta w przytulisku dla zwierząt


22.03.2019r. Nasze przedszkolaki odwiedziła Pani Agata Szymczak, która opowiadała dwóm najstarszym grupom o życiu psów, o ich potrzebach oraz funkcjonowaniu w społeczeństwie. Pani Agata przybliżyła dzieciom znaczenie mowy psów oraz zaprezentowała bezpieczne postawy, w sytuacji kontaktu z nieznanym psem. Niezmiernie ważnym aspektem, który także został omówiony był temat związany z działaniem naszego miejscowego przytuliska dla zwierząt. Tam właśnie udaliśmy się na koniec spotkania, gdzie poznaliśmy pieski, które czekają na to aż ktoś zechce je adoptować. Dzieci wymysliły dla tych piesków imiona : Daisy i Frajda <3 Przy tej okazji nasze przedszkolaki pozyskały mnóstwo informacji na temat roli wolontariusza 😍 Serdecznie dziękujemy Pani Agacie za wspaniałą lekcję, dzięki której nasi podopieczni nauczyli się empatii oraz szacunku do zwierząt.












OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka                                 Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka.   Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30.      Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.

Jadłospis 21-25.11.2022 r.

  21-25.11.2022 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z miodem i cytryn ą , chleb pszenny i razowy, pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, „Zielone spaghetti” – makaron w sosie ś mietanowo-szpinakowym,   sok owocowy Podwieczorek:   Kisiel do picia , wafle kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko,   jaja) Wtorek: I ś niadanie: Kakao, h erbata rumiankowa, bułka pszenna i sojowa   z masełkiem, kiełbask ą krakowsk ą i kiełkami brokułu II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad : Krem z dyni, goł ą bki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy Podwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy , chrupki kukurydziane   (alergeny:     seler, gluten, mleko, jaja, soja) Ś roda: I ś niadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, rogal   mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa II ś niadanie : Banan, woda Obiad:   Zupa gulaszowa, bułka pszenna, sok owocowy Podwieczorek

Pasowanie na przedszkolaka