Przejdź do głównej zawartości

Witaj Wiosno



Marzanna, zimowa panna,
w słomianej sukience rozpostarła ręce.
W lęku drżąca cała, topić się nie chciała.
z rozwichrzonym włosem, ognie ją poniosą.
Niechaj śnieg i mrozy wiośnie się ukorzą
i porą radosną zawitaj nam wiosno!

W Czwartek 21 marca nasze przedszkolaki wyruszyły na przemarsz z Marzanną, którą przygotowały Smerfy i Pszczoły .
Śpiewem i okrzykami żegnaliśmy Zimę i witaliśmy wyczekiwaną wiosnę. Na znak tego, że chcemy aby Zima już od nas odeszła, spaliliśmy zimową kukłę :)








































OSTATNIO CZYTANE

Zaproszenie na Uroczystość Pasowania na Przedszkolaka

Zaproszenie na Pasowanie na Przedszkolaka
Kochani Rodzice! Już nadeszła pora przyjść na pasowanie do nas do przedszkola. Uroczyście Was zapraszamy na tę ważną chwilę, która uczyni z dzieciaczka prawdziwego przedszkolaczka. Serdecznie zapraszamy Rodziców dzieci, które we wrześniu po raz pierwszy przekroczyły próg naszego przedszkola na uroczystość Pasowania na Przedszkolaka, która odbędzie się  7 listopada 2019r. o godzinie 13.30. Prosimy o uroczysty strój dla dziecka.



Jadłospis 19-23.10.2020 r.

19-23.10.2020r.Poniedziałek:I śniadanie: Kakao, herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,serkiem kanapkowym iczerwoną paprykąII śniadanie: Marchewkowe paluszki, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,makaron z mięsem wieprzowym w sosie Pesto, sok owocowy Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbata miętowa(alergeny: seler, gluten, mleko,jaja)Wtorek:I śniadanie: Herbata z cytryną,bułka pszenna i grahamka z masełkiem, pastą z kiełbasy zielonogórskiej i ogórka konserwowegoII śniadanie: Banan, woda Obiad : Aksamitny krem z dyni, kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka z selerazananasem i żurawiną, sok owocowyPodwieczorek: Kefir brzoskwiniowo-bananowy, wafle kukurydziane(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)Środa: I ś

Jadłospis 12-16.10.2020 r.

JADŁOSPIS 12-16.10.2020 r.Poniedziałek:I śniadanie: Zupa budyniowa, herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem, pastą z tuńczyka w sosie własnym i kiełkami rzodkiewkiII śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Krupnik, naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowyPodwieczorek:Pieczywo wasa z pasztet pomidorowym, herbatka ziołowa(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)Wtorek:I śniadanie: : Kakao, herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z sałatą rukola, kiełbasą krakowską , żółtym serem, ogórkiemi szczypiorkiemII śniadanie: Brzoskwinia, woda Obiad : Gulasz z warzywami, pyzy, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem naturalnym, sok owocowyPodwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców(alergeny: seler, gluten, mleko)Środa: I śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym, herbata rumiankowa<