Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 06-10.05.2019 r.



    06-10.05.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie:  Herbata z cytryną, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
 i rzodkiewkowym twarożkiem
II śniadanie: jabłko, woda
Obiad : Zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek: Pieczywo wasa z gotowanym brokułem, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, jaja, mleko)
Wtorek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, musli owocowe z mlekiem, bułka mleczna z dżemem niskosłodzonym truskawkowym
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą,  kotlet schabowy, ziemniaki puree,
kapusta zasmażana, sok  owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców, wafle kukurydziane
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
Środa:
I śniadanie: KAKAO, herbata miętowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
 sałatą lodową, kiełbasą zielonogórską i ogórkiem zielonym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa śródziemnomorska, gulasz  z warzywami, kasza bul gur, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, sezam )
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
 II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad: Kurczak w rękawie, ziemniaki, mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Kruche ciastko z jabłkiem, herbatka imbirowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  sezam)
Piątek:
I śniadanie: Herbata ziołowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem i makrelą
 w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda                                                       
Obiad:  Zupa owocowa z makaronem, Gzik- ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryby)


OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń