Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 15-19.04.2019 r.


           15-19.04.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata owocowa, kanapki z pieczywa mieszanego z masełkiem
i tuńczykiem
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ziemniaczana z pomidorami, spaghetti z mi
ęsem
 i sosem śmietanowo-szpinakowym, sok owocowy
Podwieczorek: Paluch kukurydziany z ziołami, herbatka koperkowa
(alergeny: seler, gluten, mleko,  ryba)
Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata rumiankowa, bułka pszenna i grahamka
z masełkiem, sałatą rukola, żółtym serem i pomidorem
II śniadanie:  Marchewkowe paluszki , woda
Obiad : Zupa pomidorowa z zacierką  babuni Boguni, gołąbki inaczej, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Palemka owocowa (banan, gruszka, winogrono, …)
(alergeny: mleko,  seler, gluten,  jaja)
Środa:
I śniadanie: „ŚNIADANIE WIELKANOCNE”
Herbata zwykła z miodem i cytryną, chleb pszenny i razowy z masełkiem, biała kiełbaska parzona, sałatka jarzynowa, jajko gotowane
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Żeberka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty
z oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Sernik wiedeński, herbatka ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, kurczak w rękawie, kasza bul gur, marchewka puree, sok owocowy
Podwieczorek: Galaretka wiśniowa
 (alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z  makrelą w sosie pomidorowym
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa cytrynowa z ryżem,  GZIK-ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,
 sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: mleko,  ryba, seler, gluten)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń