Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 03-07.06.2019 r.


03-07.06.2019 r.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata ziołowa z koprem, rumiankiem i kminkiem, kanapki z pieczywa mieszanego z makrelą w sosie własnym
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa ogórkowa z kasz
ą jaglaną, makaron w sosie pomidorowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Lody z okazji „Dnia Dziecka”
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata z cytryną,  chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 sałatą masłową, pieczenią rzymską, pomidorem i szczypiorkiem
  II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa cytrynowa z ryżem,  kotlet mielony, buraczki z jabłkiem, ziemniaki puree,
sok owocowy
Podwieczorek: Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym
 (alergeny:   seler, gluten, mleko)
Środa:
I śniadanie: Musli zbożowe z owocami i mlekiem,  bułka mleczna z masełkiem
 i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata  miętowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa ziemniaczana z pomidorami, gulasz z karkówki, z warzywami, pyzy,
sok owocowy
Podwieczorek:  Pieczywo wasa z humusem z suszonymi pomidorami, herbata ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, kiełbasą krakowską podsuszaną i kiełkami z rzodkiewki i brokułu, herbata miętowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z młodej kapusty, kurczak w rękawie, kasza bul gur, kalafior
z masełkiem i tartą bułką, sok owocowy
Podwieczorek: Drożdżówka z budyniem, herbata owocowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Piątek:
I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
pastą z dorsza gotowanego,  jajka, ogórka konserwowego i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa skandynawska,
GZIK-  ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym,  sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt naturalny z nasionami CHIA i musem truskawkowym
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)


OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń