Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 20-24.05.2019 r.


20-24.05.2019 r.
Poniedziałek:
śniadanie: Herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serem kanapkowym  i żółtą papryką 
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami,
naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, sok owocowy
Podwieczorek:   Paluch kukurydziany z przyprawą ziołową, herbatka rumiankowa
(alergeny: seler, gluten, jaja,  mleko)
Wtorek:
śniadanie:  Zupa budyniowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
Sałatą masłową, kiełbasą zielonogórską i  rzodkiewką, herbatka ziołowa
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Marchewkowy krem z kaszką manna, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Sok z wyciskanych owoców, wafle ryżowe
 (alergeny:  mleko, seler, gluten,  sezam)
Środa:
śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem,  bułka mleczna z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym, herbata imbirowa
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad: Pazibroda- kapuśniak ze słodkiej kapusty, żeberka w sosie własnym,
kasza jęczmienna, sałata lodowa z sosem jogurtowo-koperkowym, sok owocowy
Podwieczorek:  Ryż na mleku z jabłkiem i śmietaną
 (alergeny:   mleko, seler, gluten, jaja)
Czwartek:
śniadanie: Kakao, herbata melisa, chleb pszenny i razowy z masełkiem,
 pastą z tuńczyka i pomidorem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa neapolitańska, risotto z kurczakiem i warzywami, sok owocowy
Podwieczorek: Jajko w sosie śmietanowo- musztardowym, herbatka koperkowa
(alergeny:  mleko, seler, jaja,  gluten, sezam, ryba)
Piątek:
śniadanie: Herbata z cytryną i miodem, bułka pszenna i grahamka z masełkiem
 i pastą z twarogu solankowego wędzonego i szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Barszcz zabielany z zacierką, ryba gotowana, ziemniaki,
sos śmietanowo-jogurtowy, marchewkowe puree, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, mleko, seler, gluten)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Lody dla ochłody

Łączna liczba wyświetleń