Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 27-31.05.2019 r.



27-31.05.2019
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata rumiankowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
rzodkiewkowym twarożkiem i szczypiorkiem
 II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ry
żem, jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki,
 groszek z marchewką, sok owocowy
Podwieczorek:  Kaszka manna z sokiem wiśniowym
(alergeny: jaja, seler, gluten, mleko)
Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa, herbata koperkowa, bułka pszenna i grahamka z sałatą rukola, szynką gotowaną drobiową i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą, kotlet schabowy, ziemniaki puree,
 surówka z kiszonej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek: Sok wyciśnięty z pomarańczy, chrupki kukurydziane
 (alergeny:   seler, gluten, jaja, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki owsiane na mleku,  rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym jagodowym, herbata owocowa
 II śniadanie : Banan, woda
Obiad:  Krupnik z białą  kaszą jęczmienną , łazanki z mięsem i kapustą kiszoną,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Galaretka brzoskwiniowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kakao, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem, wątrobianką
 i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
II śniadanie : Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Zupa selerowa z ziemniakami, kolorowy kociołek (filet z kurczaka, warzywa …)
 z ryżem, sok owocowy
Podwieczorek:  Placek na maślance z truskawkami i kruszonką
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata z cytryną,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem i pastą z jajka gotowanego ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Cebulowy krem z grzankami, dorsz mielony panierowany w otrębach i sezamie, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym,
sok owocowy
 Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: ryba, seler, gluten, mleko, jaja, sezam)


OSTATNIO CZYTANE

Krasnale w gospodarstwie

Dzień Dziecka - galeria

Łączna liczba wyświetleń