Przejdź do głównej zawartości

Nenufar Kościan - wycieczka

 8 Maja Smerfy wraz z Rodzicami wybrały się na Piracką Przygodę do Nenufaru w Kościanie. Po przepłynięciu rejsu tratwą każdy uczestnik został pasowany na Pirata i otrzymał medal oraz dyplom pirata. Następnie zwiedzając cały obiekt mieliśmy okazję być w różnych miejscach świata np. w Starożytnym Egipcie, gdzie uczyliśmy pisać się hieroglifami, oglądaliśmy piramidy, bawiliśmy się w archeologów.  Czekała także na nas Wioska Indiańska, w której to Indianin uczył nas strzelać z łuku, mieliśmy możliwość zwiedzenia namiotu TIPI. Byliśmy także w Świecie Bajek, gdzie w małych domkach ukryte były bajkowe postacie :) 
Poza tym na terenie całego nenufaru czekały na nas różne ciekawostki i atrakcje : zamki i zjeżdżalnie dmuchane, labirynty, domek i tunel, który kręcił się w kółko, park linowy oraz studnia, której dno nie miało końca. Ogromną ciekawość wzbudzały u dzieci sylwety dinozaurów,  krokodyla czy też innych zabytków z całego świata :) 
Wycieczka ta była wspaniałą przygodą, pogoda na bardzo dopisała :) Serdecznie dziękujemy Wam Rodzice za to, że uczestniczyliście z nami w tej wyprawie !





















































OSTATNIO CZYTANE

WYCIECZKA DO GRODZISKA WIELKOPOLSKIEGO

 Tygryski dzisiaj miło i ciekawie spędziły czas w Pirat Pizza w Grodzisku Wielkopolskim. Podczas  warsztatów kulinarnych uczyły się robić pizzę z wypranymi przez siebie składnikami, a później  zajadały ją ze smakiem. Dziękujemy Pirat Pizza za gościnę i super atmosferę. 

Jadłospis 15-19.04.2024 r.

  15-19.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Polewka – naworka,   herbata cytrynowa, chleb pszenny i wieloziarnisty   z masełkiem, twaro ż kiem ze szczypiorkiem II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Grochówka, makaron w sosie pomidorowym , napój owocowy Podwieczorek: Kanapki z pieczywa mieszanego z paprykarzem z kaszy jaglanej   i ogórkiem kiszonym, herbata ziołowa (alergeny: seler, gluten, mleko) Wtorek: I ś niadanie:   Kawa zbo ż owa, h erbata owocowa , bułka pszenna i grahamka   z masełkiem, sałat ą lodow ą , pol ę dwic ą drobiow ą i pomidorem II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Kapu ś niak z kiszonej kapusty, sztuka mi ę sa w sosie własnym, kasza j ę czmienna, sałatka grecka,   napój owocowy Podwieczorek: Budy ń czekoladowy   (alergeny:     seler, gluten, mleko) Ś roda: I ś niadanie: Kaszka kukurydziana z mlekiem,   bułka mleczna z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata koperkowa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Rosó

Jadłospis 08-12.04.2024 r.

       08-12.04.2024 r. Poniedziałek: I ś niadanie: Herbata z cytryn ą , chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,   past ą z tu ń czyka w sosie pomidorowym II ś niadanie: Jabłko, woda Obiad: Zupa ogórkowa, nale ś niki z jabłkiem i cukrem trzcinowym, napój owocowy Podwieczorek:   Kanapki z pieczywa mieszanego z humusem z suszonymi pomidorami, kakao (alergeny: seler, gluten, mleko, ryba,   jaja) Wtorek: I ś niadanie:   Herbata   koperkowa, Hot-dog z ketchupem, II ś niadanie: Banan, woda Obiad : Krem z czerwonej soczewicy, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona, napój owocowy Podwieczorek: Płatki kukurydziane z mlekiem   (alergeny:     seler, gluten, mleko, sezam) Ś roda: I ś niadanie: Zupa budyniowa, rogal mleczny z masełkiem i d ż emem niskosłodzonym truskawkowym, herbata melisa   II ś niadanie : Jabłko, woda Obiad:   Pazibroda- kapu ś niak ze słodkiej kapusty,   gulasz z karkówki z warzywami, z kasz ą bul gur,   na