Przejdź do głównej zawartości

Nenufar Kościan - wycieczka

 8 Maja Smerfy wraz z Rodzicami wybrały się na Piracką Przygodę do Nenufaru w Kościanie. Po przepłynięciu rejsu tratwą każdy uczestnik został pasowany na Pirata i otrzymał medal oraz dyplom pirata. Następnie zwiedzając cały obiekt mieliśmy okazję być w różnych miejscach świata np. w Starożytnym Egipcie, gdzie uczyliśmy pisać się hieroglifami, oglądaliśmy piramidy, bawiliśmy się w archeologów.  Czekała także na nas Wioska Indiańska, w której to Indianin uczył nas strzelać z łuku, mieliśmy możliwość zwiedzenia namiotu TIPI. Byliśmy także w Świecie Bajek, gdzie w małych domkach ukryte były bajkowe postacie :) 
Poza tym na terenie całego nenufaru czekały na nas różne ciekawostki i atrakcje : zamki i zjeżdżalnie dmuchane, labirynty, domek i tunel, który kręcił się w kółko, park linowy oraz studnia, której dno nie miało końca. Ogromną ciekawość wzbudzały u dzieci sylwety dinozaurów,  krokodyla czy też innych zabytków z całego świata :) 
Wycieczka ta była wspaniałą przygodą, pogoda na bardzo dopisała :) Serdecznie dziękujemy Wam Rodzice za to, że uczestniczyliście z nami w tej wyprawie !





















































OSTATNIO CZYTANE

PSZCZÓŁKI i SMERFY z wizytą w gabinecie stomatologicznym

Dzień Seniora w Centrum Kultury

W czwartek 24 października grupa MISIE razem z paniami brała udział w występach z okazji Dnia Seniora w Centrum Kultury w Wielichowie. Dzieci zaprezentowały swoje tańce i piosenki o tematyce jesiennej. Na koniec odśpiewaliśmy  wspólnie dla Seniorów STO LAT i dzieci wręczyły upominki











.

Jadłospis 21-25.10.2019 r.

21-25.10.2019 r. Poniedziałek: I śniadanie: Herbata truskawkowa, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem i makrelą w sosie pomidorowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe z cukrem trzcinowym, sok owocowy Podwieczorek:  Pieczywo wasa żytnie z pastą z brokułu gotowanego, herbata (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,  ryba) Wtorek: I śniadanie:  Herbata koperkowa z kminkiem, płatki ryżowe na mleku, bułka grahamka i  pszenna z masełkiem, wędliną drobiową i kiełkami rzodkiewki II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda Obiad : Aksamitna zupa serowa z zacierką,  wątroba wieprzowa z cebulką, ziemniaki, sałatka grecka, sok owocowy Podwieczorek: Jajko w sosie jogurtowo- czosnkowym, kawiorek z masełkiem, herbatka ziołowa  (alergeny:  seler, gluten, jajka, mleko) Środa: I śniadanie: Zupa budyniowa malinowa, Hot-dog z ketchupem, herbatka melisa  II