Przejdź do głównej zawartości

Nenufar Kościan - wycieczka

 8 Maja Smerfy wraz z Rodzicami wybrały się na Piracką Przygodę do Nenufaru w Kościanie. Po przepłynięciu rejsu tratwą każdy uczestnik został pasowany na Pirata i otrzymał medal oraz dyplom pirata. Następnie zwiedzając cały obiekt mieliśmy okazję być w różnych miejscach świata np. w Starożytnym Egipcie, gdzie uczyliśmy pisać się hieroglifami, oglądaliśmy piramidy, bawiliśmy się w archeologów.  Czekała także na nas Wioska Indiańska, w której to Indianin uczył nas strzelać z łuku, mieliśmy możliwość zwiedzenia namiotu TIPI. Byliśmy także w Świecie Bajek, gdzie w małych domkach ukryte były bajkowe postacie :) 
Poza tym na terenie całego nenufaru czekały na nas różne ciekawostki i atrakcje : zamki i zjeżdżalnie dmuchane, labirynty, domek i tunel, który kręcił się w kółko, park linowy oraz studnia, której dno nie miało końca. Ogromną ciekawość wzbudzały u dzieci sylwety dinozaurów,  krokodyla czy też innych zabytków z całego świata :) 
Wycieczka ta była wspaniałą przygodą, pogoda na bardzo dopisała :) Serdecznie dziękujemy Wam Rodzice za to, że uczestniczyliście z nami w tej wyprawie !





















































OSTATNIO CZYTANE

Wycieczka z rodzicami Krasnali i Misiów

Urodziny Bianki i Gracjana

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń