Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 10-14.06.2019 r.


     10-14.06.2019.
Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
 serkiem kanapkowym i smażonym, z czerwoną papryką
II śniadanie: Marchewkowe chipsy, woda
Obiad: Kapu
śniak z kiszonej kapusty,  naleśniki z jabłkiem i cukrem trzcinowym,
sok owocowy
Podwieczorek:  Kanapki z pieczywa  mieszanego z masełkiem i  humusem z suszonymi pomidorami
 i ogórkiem konserwowym
(alergeny: seler, gluten, mleko,  jaja)
Wtorek:
I śniadanie: Kakao, herbata „cytrynowa”,  bułka pszenna i grahamka z masełkiem, sałatą rukola, wędliną drobiową i rzodkiewką
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Zupa kalafiorowa z kaszką, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, sok owocowy
Podwieczorek: Budyń czekoladowy
 (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam)
Środa:
I śniadanie: Płatki zbożowe  z mlekiem, rogal mleczny z masełkiem i dżemem niskosłodzonym truskawkowym, herbata ziołowa
 II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad:  Zupa koperkowa, sztuka mięsa w sosie własnym, kasza Kus-kus,
 surówka z młodej kapusty z marchewką i oliwą z oliwek, sok owocowy
Podwieczorek:  Maślanka owocowa, ciasteczko bez cukru z żurawiną
(alergeny:  seler, gluten, mleko)
Czwartek:
I śniadanie: Kawa zbożowa, chleb pszenny i wieloziarnisty z masełkiem,
pieczenią alpejską z warzywami ,herbata rumiankowa
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka (kurczak gotowany, biały sos, ryż, groszek z marchewką),
sok owocowy
Podwieczorek: Biszkoptowe „MIŚKI” z nadzieniem mlecznym, herbata ziołowa
(alergeny:  seler, gluten, mleko, jaja)
Piątek:
I śniadanie: Herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem, żółtym serem ,
jajecznica ze szczypiorkiem
II śniadanie : Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz rybny z warzywami i ziemniakami, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)

OSTATNIO CZYTANE

Krasnale w gospodarstwie

Dzień Dziecka - galeria

Łączna liczba wyświetleń