Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis 17-21.06.2019


JADŁOSPIS 17-21.06.2019 r.

Poniedziałek:
I śniadanie: Herbata miętowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,
pastą z tuńczyka  i kiełkami rzodkiewki
II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa gulaszowa, makaronowe muszelki z serem twarogowym
,
 sok owocowy
Podwieczorek:  Andruty z masełkiem i dżemem niskosłodzonym malinowym,
herbatka ziołowa
(alergeny: seler, gluten, mleko, ryba)

Wtorek:
I śniadanie:  Kawa zbożowa,  herbata miętowa, bułka pszenna i grahamka
 z masełkiem, wątrobianką i ogórkiem konserwowym
II śniadanie: Banan, woda
Obiad : Frykatelki, ziemniaki puree, sałatka szwedzka, sok owocowy
Podwieczorek: Kaszka kukurydziana z sokiem wiśniowym
(alergeny:  seler, gluten, jaja,  mleko, sezam)

Środa:
I śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z szynką, pomidorem i szczypiorkiem
 II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Grochówka z parówką, bułka pszenna, sok owocowy
Podwieczorek: Sok ze świeżo wyciskanych owoców (arbuz), wafle  kukurydziane (alergeny: seler, gluten, mleko)

Piątek:
I śniadanie: Herbata owocowa, bułka pszenna i grahamka z masełkiem,
serkiem kanapkowym i smażonym
II śniadanie : jabłko, woda
Obiad:  Jajko gotowane, ziemniaki, sos musztardowy,
mini marchewka gotowana, sok owocowy
Podwieczorek: Jogurt waniliowy
(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, gorczyca)

OSTATNIO CZYTANE

Urodziny Bianki i Gracjana

Zakończenie Roku w grupie Krasnali

Jadłospis 8-12.07.2019 r.

8-12.07.2019 Poniedziałek: I śniadanie: Herbata imbirowa, chleb pszenny i słonecznikowy z masełkiem,  pasztetem drobiowo-pomidorowym i ogórkiem konserwowym II śniadanie: Jabłko, woda
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, jajko smażone, ziemniaki puree, mini marchewka gotowana, sok owocowy Podwieczorek:  Budyń czekoladowy (alergeny: seler, jaja, gluten, mleko) Wtorek: I śniadanie: Kakao, herbata zwykła z cytryną, bułka pszenna i grahamka  z masełkiem  i pastą z kiełbasy zielonogórskiej II śniadanie: Banan, woda Obiad : Gulasz z warzywami, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, sok owocowy Podwieczorek: Herbatka ziołowa, andruty z masełkiem i dżemem truskawkowym niskosłodzonym  (alergeny:   seler, gluten, mleko, sezam) Środa: I śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa z koprem włoskim i kminkiem, chleb pszenny  i wieloziarnisty z masełkiem, sałatą rukola, polędwicą drobiową  i  kiełkami brokułu II

Łączna liczba wyświetleń